Innsikt

Vi vil revolusjonere strømmarkedet – og vi har sterke støttespillere i ryggen

Volte er beviset på hvordan samarbeidet mellom strømgigantene Hafslund og Eviny kommer bedriftsmarkedet til gode.

Volte, til tross for at vi kan virke som nykommere i strømmarkedet, har faktisk vært i sving siden 2019 med et klart mål for øyet – å utfordre de konvensjonelle strømselskapene i Norge når det kommer til åpenhet, transparens og teknologi. Vi står ikke alene i denne kampen; vi har solide støttespillere med oss, nemlig eierne våre, Hafslund og Eviny.

Vår misjon har to hovedaspekter. For det første er vi lei av at bedrifter ofte blir overtalt til å betale for tjenester de egentlig ikke trenger, eller mottar fakturaer som ikke gjenspeiler prisen de først ble forespeilet.

Mye av det som står skrevet med liten skrift i avtalevilkårene utgjør nemlig kostnader som kunden ikke er klar over. Enkelte av bedriftene som har byttet til Volte har til og med omtalt praksisen til sine tidligere strømleverandører som "Det ville vesten" i mediene, med henvisning til en bransje preget av kreative faktureringsmetoder og pågående selgere.

Mulighetene var derfor store da Eviny i 2019 bestemte seg for å etablere et strømselskap som kunne tilby bedrifter en ærlig, transparent og rettferdig strømavtale – uten ubehagelige overraskelser på fakturaen. Dette ble startskuddet for Volte. I 2022 gikk også Hafslund inn på eiersiden, og siden den gang har vi hjulpet mange bedrifter med å senke både strømregningen og forbruket.

1

Alt som står med liten skrift i avtalevilkårene til strømselskaper flest kan by på ubehagelige overraskelsker på fakturaen. Illustrasjon: Volte

Den andre delen av vår misjon fokuserer på teknologi. Kapasiteten i det norske strømnettet er under press, og Norge ligger bak når det gjelder utviklingen av infrastruktur for fremtidig energileveranse. For å møte dagens og fremtidens behov, kreves det en revolusjon i måten vi bruker strøm på. Kort fortalt må vi bruke strøm på en mye smartere måte.

Volte har derfor utviklet løsninger som skal hjelpe kundene våre oppnå dette. Vi samler inn strømdata og bruker innsikten til å utvikle innovative produkter som kan hjelpe bedrifter og sameier redusere både forbruk og kostnader.

Eksempler inkluderer vår nyutviklede varslingstjeneste Volte Live, som advarer kunden på SMS og e-post før man støter på kostbare effekttopper. I tillegg har vi Volte EnergiHub, en portal som gir bedrifter full oversikt over alle målere, forbruk og kostnader på ett og samme sted. Nytt i 2023 er såkalt tredjepartstilgang – muligheten for å inkludere målere fra andre strømleverandører i EnergiHub. Dette gir kundene våre et helhetlig og forenklet bilde av energisystemene deres.

2

Ledelsen i Volte, fra venstre: Sandra Lindberg, Christian Engen, Simen Armond, Kjartan Olsen og Stina Hope. Foto: Volte

Vi jobber også kontinuerlig med å utvikle nye tjenester som vil bidra til en stabil energileveranse i Norge. Noen eksempler inkluderer Fleks-prosjektene med Hafslund og Eviny og tilretteleggelse for egenproduksjon i norske bedrifter, for eksempel solkraft.

Oppsummert kan vi si at Volte sine tjenester ikke bare gir kundene våre en ærlig og transparent strømavtale fri for skjulte kostnader, men vi utvikler også teknologi som vil forandre måten vi bruker strøm på. Med innsikt fra våre kunders strømdata, faglig tyngde fra eierne våre og et brennende ønske om å gi kundene våre den beste strømavtalen mulig, er vi godt på vei.

Vi vil revolusjonere energibransjen, og vi er stolte av å være i frontlinjen av denne endringen.

Bytte til Volte?

Volte kan tilby noen av markedets beste priser, en enkel faktura og løsninger som hjelper deg å bruke mindre energi på en smartere måte.

Fordi strøm skal være enkelt.