Kundehistorie

Eviny Elektrifisering bruker Volte for å kunne ekspandere

For å kunne ekspandere må de predikere – og da må de ha nøyaktige data.
Dét får de med sanntidsmåleren Volte Live.

Lyn ikon med myke kanter

Kjell Omar Lopez i Eviny Elektrifisering ser mot Europa, og forteller om hvordan Volte kan hjelpe dem å vokse på en bærekraftig måte.

Eviny Elektrifisering AS er en stor ladeoperatør med opphav fra Bergen.

– Vår stolte historie startet med at vi en gang hadde verdens største ladestasjon, forteller Kjell Omar Lopez, Location Development Manager i Eviny Elektrifisering.

Han mimrer tilbake til 2015, eller var det 2016, da ladestasjonen ble ansett som en litt sprek satsning i Eviny-konsernet. Det som var en gass- og bensinstasjon på Danmarksplass ble plutselig verdens største ladestasjon med 14 ladepunkter. Ladetilbudet ble en hit, og med konsernet om bord skjøt de fart mot videre vekst og ekspansjon.

Ekspanderer i Europa

Det har kommet mange ladeaktører på banen siden 2016. Eviny Elektrifisering er store, men kanskje er det enda viktigere at de puster Tesla i nakken på kundetilfredshet. De har rett og slett skikkelig fornøyde kunder. Og når kundene liker det de får, er rasjonalet større for satse utenlands.

– Vi utvikler og bygger ladestasjoner over hele landet, i tillegg til Sverige og Danmark. Nå ser vi også mot Tyskland. Og vi bygger fortsatt stasjonene store, slik at vi kan utnytte mest mulig av kapasiteten vi får i nettet, forteller Lopez.

Kjell Omar forteller om ladegigantens utfordringer og muligheter – og hvordan Volte kan bistå på veien.

Mye vil ha mer: Effektbehovet øker

Vi får flere og flere elbilister, og de blir mer og mer kravstore. Bilene krever mer lading, og dét raskt.

– Ladeprodusentene henger gjerne ikke med på utviklingen. Bilindustrien er større, og de kan utvikle raskere batterikapasitet enn laderne kan gi. Med det får vi blant annet et større effektbehov på nettet, forteller Lopez, og fortsetter:

– Så vi må henge med i svingene. Hva tenker bilprodusentene om fremtiden?

Bruker Volte Live for å predikere sannsynlighet

Én ting er sikkert: For å være konkurransedyktige må Eviny Elektrifisering ha nøyaktige data. Derfor bruker de sanntidsmåleren Volte Live, som viser forbruk ned på sekundnivå.

«Hvor ofte er det sannsynlig at alle ladere vil gå på maks kapasitet? Siden vi bruker Volte Live kan vi lettere predikere slikt.»

— Kjell omar Lopez

Han kommer med eksempler på flere utfordringer de jobber tett sammen med Volte på i dag.

– Hvor ofte er det sannsynlig at alle ladere vil gå på maks kapasitet? Ved å bruke Volte kan vi lettere predikere slikt.

– Og skulle vi gjort hurtiglading enda smartere ved at laderne kommuniserer, og dermed sørger for at nettet ikke overbelastes?

Videreutvikler Volte Live sammen

Én ting er sikkert: Bedre utnyttelse betyr utbyggingsmuligheter for Eviny Elektrifisering. Volte kan i så måte hjelpe dem å vokse – på en bærekraftig måte. Det er fortsatt mange svinger å henge med i, og mye som skal videreutvikles. Men foreløpig kan Kjell Omar konkludere med følgende:

– Det er utrolig spennende å jobbe med fremoverlente selskaper som Volte. Vi gleder oss til å videreutvikle energiplattformen sammen med dem.

Volte Live:
Se forbruket i sanntid

Volte tilbyr sanntidsmåler for bedrifter – som en av de første leverandørene på markedet! Vi er stolte av å kunne gi våre kunder enda bedre oversikt og mer makt over forbruket.

Mer om Volte Live