Kundehistorie

Apeltunåsen Borettslaget oppdaget skjulte påslag i den gamle strømavtalen

Et ivrig styremedlem i Apeltunåsen Borettslag tok «strømsjekken» for borettslaget sitt. Da fikk Fridtjov Bergmann bekreftet det han lenge har irritert seg over: Det er stor forskjell i marginene mellom strømleverandører.

Lyn ikon med myke kanter
Fridtjov Bergmann, styremedlem Apeltunåsen borettslag

Fridtjov Bergmann, styremedlem Apeltunåsen borettslag

– Det er skuffende å se at strømselskapene tar så ulike påslag for å fakturere for strømmen nettselskapet frakter til oss. Mangel på transparens og kWh-priser med skjulte påslag er på kanten til lureri, sier Bergmann.

På vegne av styret i Apeltunåsen borettslag har han sett nærmere på den gamle strømavtalen. «Strømsjekken» viste at det han trodde var spotpris, i realiteten var strømpris som i tillegg til spot også inneholdt diverse skjulte påslag

Det synlige påslaget og faste kostnader per måned kom i tillegg.

– Avvik mellom faktiske og synlige tilleggskostnader på fakturaen er umulig å forholde seg til for vanlige folk, sier Bergmann.

Ved å sjekke fakturaen og skifte leverandør, har borettslaget nå fått en transparent avtale. I tillegg har de god innsikt i eget strømforbruk helt ned på timenivå.

– Nå har vi full kontroll på forbruket vårt og har oppdatert oversikt på om f.eks. utendørs varmekabler fungerer når de skal.

Vi kan følge med på elbilladingen og beboerne får ladet til reell spotpris i tiden de lader. Tidligere var det tungvint og arbeidskrevende å fordele ladekostnader.

Fridtjov Bergman har lang fartstid innen energi og er en forkjemper for transparens. Nå har han sikret borettslaget en god avtale og går i gang med å optimalisere forbruket for å spare enda mer.

Og pengene borettslaget har spart ved å ta «strømsjekken» går med i det store sluket for ekstrakostnader i år. – Noen ører her og der, det blir noen tusen kroner til slutt. Årets husleie kan derfor ha en mindre økning enn det ellers ville blitt, avslutter Bergmann.

Fordi strøm skal være enkelt.

Ønsker du å ta en prat med oss?

Legg igjen nummeret så ringer vi deg så fort vi kan.

Navn:

Telefonnummer:

Organisasjonsnavn:

Hva gjelder det?

Valgfri beskjed:

Takk! Vi tar kontakt med deg iløpet av kort tid.
Her gikk noe gale. Prøv å legg inn kontaktopplysningene på nytt.