Kundehistorie

Hvorfor valgte Intility Volte?

Fordi de endelig fant en energileverandør de hadde troen på, ifølge Intility-direktøren. Sjekk grunnene som førte til IT-gigantens valg, og les om hvorfor de ikke angrer på valget.

Lyn ikon med myke kanter

Erling Ruud i Intility er fornøyd med valget av leverandør. Foto: Intility, Andreas Larssen Karantzas

Intility er en ende-til-ende plattformtjeneste som brukes av mer enn 600 selskaper på tvers av 2000 lokasjoner i Norge og resten av verden.

Erling Ruud, Director of Property and Facility Management i Intility, forteller at de har bikket 500 ansatte, og de fleste jobber fra hovedkontoret i Schweigaardsgate i Oslo. Selskaper som Elvia, Scatec Solar og Norges Bank bruker Intility for sitt IT-miljø.

– Vi er stolte av å ha så mange fornøyde kunder på kundelisten. Tillit fra solide og anerkjente aktører motiverer oss til å utvikle plattformen videre, sier Ruud.

Volte er best match

– Intility bruker Volte. Hvorfor det?

– Fordi vi, i prosessen med å velge energileverandør, opplevde Volte som best match med oss og våre behov, svarer Ruud kontant.

Han utdyper:

– Det var tre ting som utløste jakten på ny leverandør. Den ene var at vi ville se om vi kunne finne noen som tilbyr bedre priser. Samtidig vokste bærekraftstanken i Intility.

– Og så ville vi håndtere forbruket vårt aktivt. Vi trenger kontroll, og gjennom det vi selv leverer til markedet vet vi hvor viktig det er med en god portalløsning og verktøy for å gi kunden innsikt i forbruk.

Bytte til Volte?

Volte kan tilby noen av markedets beste priser, en enkel faktura og løsninger som hjelper deg å bruke mindre energi på en smartere måte.

Trygg aktør i et vanskelig marked

Med pris, bærekraft og kontroll i tankene begynte Ruud å saumfare internett etter en leverandør – i det han omtaler som et vanskelig strømmarked. Han fant til slutt Volte, tok kontakt, og fikk tilbud om å bli pilotkunde.

Det gode inntrykket fra dag én har vedvart. Ruud forteller i en sak i Finansavisen at andre leverandører kom på banen i oppstartsfasen og pitsjet, og at det var supert. Da fikk de sammenligningsgrunnlag.

– Det burde kommet regler om transparens. Det krevde mye kapasitet for å prøve og forstå konkurrentenes avtaler. Hva sto mellom linjene?

– Volte var enkel å forstå, og i motsetning til konkurrentene gjorde de oss trygge. Vi føler oss trygge på at vi valgte det beste alternativet.

Hovedkontoret i Schweigaards gate i Oslo. Foto: Intility, Andreas Larssen Karantzas

Topp tre energieffektiviserende tiltak

For ja, Intility har et årlig forbruk på godt over 1 000 000 kWt, bare på hovedkontoret i Schweigaards gate i Oslo. Kontoret ble nylig rehabilitert og utvidet med tre toppmoderne etasjer, stor kantine, dusjer, garderober og sykkelparkering. De gjorde også en rekke energieffektiviserende tiltak for å få kontroll på forbruket.

Blant tiltakene var:

  • Tilknytning til fjernvarme
  • Innføring av SD-anlegg (system som sentral driftskontroll) med nattsenking og aktiv styring av varme og ventilasjon
  • Smartstyring av lys på hele bygget – både tidsstyring og bevegelsessensorer


De ser også på å kunne tilpasse forbruket etter hvor mange ansatte som kommer på kontoret. Færre folk på jobb = mindre bruk av energi.

I tillegg har de tatt i bruk Voltes energiplattform for å organisere eiendommer og el-installasjoner på tvers av selskapene. Dette gir oversikt og innsikt i strømbruk på blant annet kontorbygg, elbilladere og firmahytter.

– Vi er i en tidlig fase, og med tiden blir det interessant å se forbruksmønster.

Å være samfunnsaktør forplikter

Intility er definert som en viktig samfunnsaktør, og det forplikter. Mange store kunder har bærekraftsmål som parametere i anbudsrunder, og skal de være en aktuell tilbyder må de levere – også på dette området.

– Det er fint å se at bærekraft blir stadig mer viktig. Og så er det heldigvis slik at det å tenke sunt og bærekraftig også sparer oss penger, avslutter Ruud.

Fordi strøm skal være enkelt.